Feeds:
Posts
Comments

Rindu bangat!!!!

Salam korang…
rinduuuu betul mama pada korang semua…
lama x jengah blog,gian mama dibuatnya…
nak berblog kat umah,x de streamyx lagik…
nak g cc,malas ar plak…
lagipun dgn keadaan mcm ni..
dah x larat nak berjalan sangat…

mama nak minta maaf pada semua ya…
kalo selama ni mama ade buat salah pada korang…
mama nak bersalin nanti…
biar sempat montak maaf kalo jadi pape kan?
korang doakan mama k!

insya-allah,kalo ade kesempatan lagik,
pas mama bersalin,mama akan update ya!
korang doakan mama ya…
ikut kira mama,mama dah 35 minggu…
x lama lagi dah…

ok..take care korang…
kalo free,sms ar mama k!


~Salam semua bloggers…~

Salam korang…
lama sungguh dah mama x update blog…
pada yg masih sudi jengah blog mama nih..
thanks n terima kasih bebanyak k!
pada yg singgah tp x tinggal jejak pun x per…
mama hargai sangat…

sebenarnya banyak citer yg mama nak update tp nanti2 lah k!
cuma kali ni mama nak update pasal anak mama…
semalam kan 25-11..
besday adik @ balqies..
dan genaplah umur adik 4 thn…
pejam celik dah besar anak mama tu…
macam2 perangai die sekarang nih…
sabar dgn x sabar ajelah perangai die…
tp die memang manja…
setiap hari mesti die tanya mama..(kalo dok dua orang dgn die..)
“mama sayang adik x?”
kalo mama jawab x sayang,sure die pukul perut mama…
sebab mama sakat die,mama sayang bb comel dlm perut aje…
tp lepas tu mama pujuk lah balik…
“adik kan buah hati mama,mana blh mama x sayang”
syukur sangat sebab adik membesar dengan baik…

kandungan mama plak makin besar..
alhamdulilah..mama x mabuk lagi…
muntah2 pun dah x de…
dah 7 bulan pun kan?
lama jugak kali nih mama mabuk…
tp sabar je lah sebab itu kan dugaan….

oklah …mama stop dulu k!
kalo ade rezki,kite jumpa lagi k!
kalo rezki mama murah,nanti ade laptop sendiri…
mama akan selalu update k!
doakan jelah k!

muuuuaaaahhhhhh……

PhotobucketImage Hosting by Picoodle.comzwani.com myspace graphic comments

~Alhamdulilah~

Salam korang…
wendunya mama dgn blog nih…
lama mama x jengah kan blog korang?
tp korang sudi gak singgah blog mama lagik…

firstly mama nak ucapkan terima kasih atas doa kalian semua…
alhamdulilah kesihatan suami mama makin baik…
cuma kekadang sesak nafas aje…
maybe sebab rokok agaknye…

mama plak..semakin baik..
bb dlm perut makin aktif…
asik menendang aje…
x sabar agaknye nak kuar kot…
x sabar rasanya nak delivered bb nih…

anak2 mama plak…dah dapat results exam akhir tahun…
alhamdulilah,si kak ngah dapat nombor satu…
tgh tahun aritu nbr 3…memperbaiki kedudukan..
si abang je yg merosot..dpt nbr 10…
tgh tahun aritu nbr 4,jatuh terus…
al hamdulilah…nampaknye anak2 mama ade kemajuan…
doakan mereka terus berjaya ya!….

oh ya..mama nak ucapkan tahniah pada member baik mama tu…
viruspadu..sebab die pun dah peknen…
al hamdulilah..rezki die…
mama harap die akan sihat dan x mabuk2 mcm yg lepas2…
mah,ko jgn buat keje berat2 tau!
jaga diri…

ok..nanti bb amik hadiah die,mama update lagi k!
die x sabar nak nak pentas amik hadiah tu…
family mama pun dah janji mcm2 nak bagi die…
doakan semuanya yang terbaik ya!

PhotobucketImage Hosting by Picoodle.comzwani.com myspace graphic comments

~Hanya tuhan yg tahu~

Salam korang..ape kabar semua..
maaf lah ye..semua n3 masih auto publish yo…
sejak dah jd house wife full time ni, xde masa nak curi time update…
kalo ade lapang baru mama g umah mak ni ha,update…

mama nak citer satu stori yg hampir membuatkan mama luruh jantung…
kan sepupu hubby kawen minggu lepas..
jadi kami berdua turun padang lah menolong dari pagi sampai petang..
memang penat habis…
letih x leh cakap lah…

malam tu macam biasalah dah lepas mandi,makan…
hubby mengadu tangan die sengal..
jari die sakit…
mama amikkan minyak angin..sapu lah tangan die…

mama ingat dah ok lah…
tp hubby masih x leh tido..
sampai kul 3 pagi…
die dok menahan sakit..
mama dok baring2 dlm bilik…

tiba2 hubby mama jerit…
“mama,pa nak pitam lah..”
apalagi,bangkitlah mama tgk die kat ruang tamu…
sekali mama tgk die dah jatuh terduduk…
mata hitam dah naik ke atas…

ya allah…
hati mama dah x tentu arah…
hanya tuhan aje yg tahu..
mama panggil die..
die dah x bergerak…
muka,kaki tangan semua dah biru dan pucat…

mama jerit2 pangil nama die..
dah lembik mama tgk…
mama col jiran sebelah…
nak kena bawak sepital jugak…

agak mama korang pun tahu mcm ne perasaan mama masa tu?
bila suami x menyahut…
mata dah putih…
badan2 dah sejuk…
kaki tangan dah biru…
hanya tuhan je yg tahu masa tu…

dlm hati mama takut sangat kehilangan die…
masa tu dah x ingat apo…
mama takut die tinggalkan mama aje…
mengigil badan mama masa tu…
kalo ape2 terjadi pada die…
ape nasib mama nanti?

sejam lepas tu,pas doktor bagi injection,
masuk air..
baru die sedar…
sepanjang tu air mata mama mengalir x berhenti…
dlm fikiran dah macam2 fikir…
dlm hati x leh nak cakap ape lagik…

masa die dah sedar…mama peluk die erat2…
mama cakap kat die,
“papa,jgn tinggalkan mama”
die cium dahi mama…
die pun cakap,macam rasa nak mati je td…
die kuatkan semangat,ingat anak2 je….
die kata die dgr suara mama dah jauh je…
nak capai x leh dah…

dari ape yg doktor cakap,die alami tekanan darah rendah…
korang tahu x ape2 pasal darah rendah ni?
kalo high blood tu mama tahulah…
pas 3 jam,doktor nak tahan wad tp hubby tak nak..
alasan sepupu kawen..
doktor tgk pon hubby dah boleh senyum…
die pon lepaskan hubby…

rasa mcm mati hidup semula mama…
kalo sesape pernah alami gini,
mungkin tahu mcm ne perasaan tu…
sebbaik x ade pape…

yelah,korang bayangkan..
badan die lembik..
muka dah pucat lesi…
biru semuanya…
panggil dah x menyahut balik…
badan dah sejuk2…

x putus2 mama ucap syukur tatkala die dah sedar..
risau di hati x leh cakap lah…
kerna die segalanya bagi mama…
kerna cinta mama hanya pada die…
kalo ape2 terjadi,mama dah nekad,nak besarkan anak2..
dah x nak fikir pasal kawen lagi…
insya-allah…
memang x akan sama walo seribu yg datang….
walo baik mcm ne pun,tetap x akan sama…

oppss…sori ya..dah panjang sgt korang dengar celoteh mama…
korang doakan hubby mama makin sihat ye…
masa mama type n3 ni pun,airmata mama mengalir…
sedih…sebak….semuanyalah….

ok..see korang dlm next n3 ya!
ade gambar masa dlm sepital tp pc mak mama ni xleh download dr fon…
x de software…
{mungkin bagi setengah org,alaaa..benda kecik jer…tp pada mama yg x pernah alami
memang melemahkan semangat diri}

PhotobucketImage Hosting by Picoodle.comzwani.com myspace graphic comments

~Sambut besday ekin…~





bicarajiwa:..malam minggu lepas tepat jam 12 mlm 25 hb,mama join sekali sambutan besday adik sepupu mama tu…meriah jugak walo kecik2…hehehe..puas lak mama makan minggu ni yo…asik n3 makan2 jo kan..hehehe….ado ikan bakar,ayam panggang…sodap!

PhotobucketImage Hosting by Picoodle.comzwani.com myspace graphic comments




(sila abaikan muka mama tu ya!)

bicarajiwa:…hari ahad lepas,mama buat sikit makan2 tuk jiran2 dan keluarga..kecik2 aje…nak buat bosar2,bajet x cukup..hehehe….al hamdulilah,ramai gak yg sudi dtg umah mama…oppss…korang,maaf ya mama x sempat lagi nak jengah blog korang..ni pun mama sempat update sikit2…n3 sebelum ni semua auto publish…nanti bila mama dah betul2 lapang,mama akn jengah k!n thanks ya sbb korang masih sudi jengah blog mama…

PhotobucketImage Hosting by Picoodle.comzwani.com myspace graphic comments




bicarajiwa: 26 hb aritu mama g umah kenduri sepupu hubby kawen…meriah..ari sabtu tu lagi mama dah turun menolong…memang penat lor…tema memang cantik..purple…tp mama je masih terkejut dgn satu kejadian..nanti mama citer ok!so ari ahad tu mama datang makan aje..x dpt nak turun padang…
PhotobucketImage Hosting by Picoodle.comzwani.com myspace graphic comments